Oostenrijk geeft gestolen Klimts terug

January 17, 2006

De Oostenrijkse regering geeft vijf gestolen werken van Gustav Klimt terug aan de erfgenamen van een man die in de jaren ’30 Oostenrijk ontvluchtte. Het besluit volgt op een gerechtelijke uitspraak die gisteren werd gedaan. De werken, waarvan het hierboven afgebeelde portret van Adele Bloch-Bauer er een van hen is, hingen jarenlang in een Oostenrijks museum.

Advertisements

2 Responses to “Oostenrijk geeft gestolen Klimts terug”

  1. Klimt fan Says:

    Dus ik heb staan genieten van een kunstwerk dat feitelijk ten onrechte in het museum hing? Nou, dat is dus een buitenkansje geweest en ik heb ervan genoten!


  2. […] Adèle Bloch-Bauer I, met een waarde van 106,7 miljoen euro het duurste schilderij ter wereld, is veilig aangekomen in New York. Het doek zal in de Neue Galerie New York komen te hangen. Het doek, een van de bekendste werken van de schilder Gustav Klimt, hing samen met vier andere werken decennialang in Wenen. In januari van dit jaar besliste de rechter dat de Oostenrijkse staat de schilderijen moest teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Posted by justanotherblog Filed in Kunst […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: